fredag 11 september 2015

Gengången

Författare: Ingelin Angerborn

Ellinor hittar skrinet på en loppis. Trots att det är så fint vill den blinda gamla tanten som äger stället inte ha betalt för det. Hon säger att skrinet inte har något pris, att det är gratis för rätt person och att det har väntat på just henne. Konstigt, tycker Ellinor. Tanten är nästan lite obehaglig, men skrinet är vackert och Ellinor är väldigt glad för det.

När man öppnar skrinet dyker en balettdansös upp och pianomusik spelas. Dansösen står stilla, hon snurrar inte runt som sådana brukar göra, men hon är omgiven av speglar som gör att det nästan ser ut som att hon dansar när man tittar i dem. Ellinor känner att hon rent av blir lite yr när hon ser in i speglarna och hon tycker att hon skymtar saker där inne som inte finns.

När Ellinor lär känna Oliver upptäcker hon att det finns ett samband mellan skrinet och hans lägenhet. Olivers familj har precis flyttat in och i deras lägenhet har det tidigare funnits en balettskola. Ellinor och Oliver börjar misstänka att den lilla ballerinan i skrinet är en modell av en människa som har funnits på riktigt och som behöver hjälp. När Ellinor tittar i speglarna i skrinet förflyttas hon plötsligt genom tiden och hamnar i en gammal danssal… Men hur ska hon veta hur hon ska kunna hjälpa den lilla flickan i balettkläder? Och hur ska hon kunna komma tillbaka till sin egen tid igen!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar