tisdag 26 januari 2016

Mysteriet på Hester Hill

Författare: Kristina Ohlsson

Eftersom deras föräldrar bara bråkar och kanske ska skiljas skickas tvillingarna Meg och Frank till en äldre släkting och hans man under sommarlovet. Farbror Eliot och Carl bor i en liten by som heter Svarthed. Fast deras hus ligger en bit från byn. Det är ett stort slottsliknande hus som ligger på en kulle. Farbror Eliot berättar att det heter Hester Hill, efter familjen Hester som bodde i huset för hundra år sedan.

Meg och Frank är inte alls glada över att skickas ut på landet till släktingar de knappt känner. Där finns nästan inget att göra och inte blir det bättre av att det regnar hela tiden.

Men vistelsen på Hester Hill blir snart betydligt mer spännande än tvillingarna kunnat ana. Det börjar med att Meg får ett paket från bokhandeln i byn. Paketet ska enligt kvinnan i butiken ha legat och väntat på just Meg i hundra år, vilket ju verkar helt knäppt. I paketet finns en dagbok och en nyckel. När barnen försöker ta reda på vart nyckeln leder hittar de ett magiskt spel på vinden. Spelet verkar vilja att de ska leta i källaren och barnen snokar vidare.

Något är definitivt mystiskt på Hester Hill och efter ett tag förstår de att något skedde i huset för hundra år sedan som kan få förödande konsekvenser i nutid. Om inte barnen på något sätt kan ställa saker och ting till rätta igen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar