torsdag 2 februari 2017

#tillsammans #utanför

Författare: Camilla Gunnarsson
Hilde är ensam. Hon känner sig ofta osynlig i sin klass. Ingen frågar om hon vill vara med. Ingen kollar hur hon mår eller vill veta vad hon har gjort i helgen. Ingen frågar om hon vill följa med hem efter skolan.
Hon har några olika personer hon kan vara med på rasterna. Men det är alltid hon som måste fråga om hon får vara med. Ofta är hon med Hedda och Lovisa. Speciellt när en av dem är sjuk, då kan den andra vara med Hilde och hon får oftast vara med dem om hon frågar. Men hon vet ju att de helst hade velat vara ensamma.

En dag sitter hon som vanligt och kollar in Hedda och Lovisas blogg. De bloggar varje dag, Hedda och Lovisa. Hilde är så sjukt trött på att höra hur roligt de har när de bloggar, hur mycket de tycker om varandra och vad de ska skriva om på bloggen idag. Plötsligt trycker hon på kommentera och skriver en elak kommentar om det senaste inlägget. Hon skriver under med ett annat namn, Maja.
Snart blir Hilde besatt av att skriva elaka kommentarer. Även om hon får jättedåligt samvete och ångrar sig efteråt kan hon inte låta bli att göra det igen och igen. Hon är livrädd för vad som ska hända om någon får veta att det är hon som skrivit kommentarerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar