onsdag 22 februari 2017

Hugo och kepsmannen

Författare: Christina Lindström
 
Hugo är en ganska ensam kille i sin klass. De andra tycker nog att han är en tönt, i alla fall vill de inte hänga med honom. Han har svårt att vara sådär coolt sur som man tydligen ska vara som kille, från typ år fyra till andra året på gymnasiet. Man får bara grymta tjurigt och absolut inte vara överentusiastisk när någon vill umgås med en. Om nu någon hade velat göra det.

Man får inte vara allmänt glad, ha för mycket energi och fara runt som en studsboll hela tiden eller bjuda alla på russin för den delen. Hugo sticker ut, kan man kanske säga. Den enda vän han har är Simon i femman, som de andra tycker är en ännu större tönt än Hugo själv.

Allt ändras dock när Hugo anmäler sig till elevrådet och det visar sig att han snabbt driver igenom flera positiva förändringar för eleverna på skolan. Plötsligt har folk respekt för honom. Tjejerna säger att han är snäll och rolig och till och med de tuffa killarna, de som brukade doppa hans mössa i toan i femman, vill plötsligt hänga med Hugo.

Problemet är bara att Simon också vill hänga med Hugo. Om killarna i klassen ser att Hugo är kompis med mobboffret Simon är det slut på hans nyvunna popularitet. Så Hugo dissar sin gamla kompis och lämnar honom i sticket när han blir trakasserad av Hugos klasskamrater. Men det känns inte bra. Hur ska Hugo kunna undgå att bli mobbad själv igen utan att samtidigt svika Simon?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar