tisdag 11 april 2017

Jordkällaren

Författare: Magnus Nordin

Simone och Alex är på campingsemester på Gotland. Eller det är planen i alla fall. Men innan de ens kommer fram till campingplatsen överraskas de av ett väldigt oväder. Iskalla och genomvåta hittar de ett övergivet torp i skogen där de tar sig in för att övernatta.

Det är tydligt att ingen har varit i torpet på mycket länge. Allt är täckt med damm och råttskit och el och telefon är avstängda. Men det finns ved och när de har eldat i kaminen lyckas de somna på det skitiga golvet.

Mitt i natten vaknar Simone av att telefonen ringer. Hon är helt hundra på att den var död tidigare på kvällen. Hon hade lyft på luren och kollat. Men nu ringer den alltså. När Simone tveksamt svarar i telefonen är det ett barn som ber henne släppa ut honom. “Snälla mamma, släpp ut mig… jag lovar att vara snäll!” säger rösten i telefonen.

Simone är övertygad om att det är en liten pojke som har bott i huset som ringer, att han har råkat ut för något fruktansvärt och att hon måste försöka hjälpa honom. Men att hjälpa de döda är inte alltid en så bra idé….

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar