fredag 12 december 2014

Familjen Bliss magiska bageri

Författare: Kathryn Littlewood

Rose Bliss föräldrar är bagare. Men inte vilka bagare som helst, bakverken de skapar har magiska egenskaper. I deras kokbok finns recept på kakor som botar sjukdomar, kakor som gör att man slutar gå i sömnen, pepparkakor som botar halsont, muffins som fungerar som kärleksdryck och mycket mer. Massor av recept, som familjen Bliss använder för att hjälpa invånarna i den lilla byn där de bor, utan att avslöja att det är mäktig magi inblandad i smeten.

Egentligen får barnen i familjen Bliss inte heller veta, men Rose har sett hur hennes mamma har blandat i magiska ingredienser i sina smetar och degar och hon vet att hennes föräldrars kokbok innehåller fantastiska formler och recept, även om de håller boken inlåst. Hon vill inget hellre än att få förtroendet av sina föräldrar att få vara med och baka, få visa att hon också kan skapa magi och hjälpa folk. De andra syskonen är antingen för små eller för ointresserade för att kunna hjälpa till i bageriet, men Rose vet att hon skulle vara perfekt som hjälpreda.

När hennes föräldrar åker bort en vecka och lämnar bageriet i syskonens vård känner Rose att hon har sin chans. Äntligen ska hon få prova att baka från kokboken. Men föräldrarna förvarar den inlåst och de instruerar barnen om att de aldrig, under några som helst omständigheter får visa kokboken för någon! Inte heller får de själva använda den. Rose är mycket besviken.

Knappt har föräldrarna lämnat staden förrän barnen får besök av en fantastisk vacker kvinna på en svart motorcykel. Hon presenterar sig som moster Lily och erbjuder sig raskt att hjälpa barnen, nu när deras föräldrar är borta. Rose misstänker genast att det är något skumt med moster Lily, speciellt med tanke på hennes tydliga intresse för den magiska kokboken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar