torsdag 4 december 2014

Turk & Timotej : En natt

Författare: Lina Forss och Niklas Krog

Turk och Timotej är nog så olika två personer kan vara. De kommer från olika bakgrunder, lever olika liv, tänker på olika sätt, prioriterar olika saker, har olika erfarenheter…

Turk är en sportkille som lever för sin basket. Speciellt nu sedan han blivit dumpad av sin stora kärlek, Ayla, lever han bara för sin basket. Efter jul ska han provspela för en stor klubb i Spanien, men han är orolig för han vill egentligen inte flytta från Stockholm och sin familj och sina vänner. Turk tycker att man ska vara ärlig, säga sin åsikt och inte göra sig till. Han fjäskar inte för någon.

Timotej har rika föräldrar och har vuxit upp lite varstans i världen. Hon är van vid att flytta mellan London, New York och Paris. Hon är van vid att ha pengar och att klara sig själv. Ingen kollar om hon kommer hem på kvällen, vilka klubbar hon går på eller vilka killar hon följer med hem. Timotej är uppvuxen i en värld där yta, hur saker och ting ser ut och verkar, är viktigt. Att vara glad, artig och trevlig är viktigt. Sina mörka känslor döljer man för alla andra.

När Turk och Timotej stöter ihop i vimlet på NK dagen före julafton är de bara överens om att den andra är deras värsta mardröm. Men ödet vill att de ska träffas och lära känna varandra och det som börjar med ilska och förakt går snart över i passion och kärlek.

En enda natt får de tillsammans, Turk och Timotej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar