fredag 1 april 2016

Odjuret vaknar

Författare: Ola Lindholm

Elvaåriga Andy är föräldralös och bor sedan han var tre år hos fosterföräldrar. Fosterföräldrarna är inte snälla mot honom. Andy får bo i ett rum i källaren och uppfostras utan kärlek och omtanke. När hans fosterpappa en kväll slår honom, som straff för att han råkar tappa en tallrik i golvet, bestämmer sig Andy för att rymma.

Samma natt som han rymmer har Andy en hemsk mardröm. Annars drömmer han alltid om sina riktiga föräldrar när han sover. Men den här natten drömmer han om ett fruktansvärt odjur med ögon av brinnande eld, klor som långa knivar och ett gap med tusen vassa tänder som blänker som stål.

När Andy levt som rymling några månader fångas han plötsligt in av en flicka som heter Isabell Angel och hennes gigantiskt stora pappa. De säger att de är drömdjursfångare och att de behöver Andys hjälp. Familjen Angel bor på en ö, mitt ute i havet dit ingen människa någonsin färdas. När Andy kommer till ön kan han knappt tro sina ögon. Överallt springer de mest märkliga varelser omkring, alla drömdjur som barn i världen drömt fram och som familjen Angel skyddar på sin ö.

Andy får lära sig att fånga drömdjur. Men det är egentligen ett speciellt djur som familjen Angel vill att Andy ska fånga. Ett mardrömsdjur. Den hemskaste, ondaste varelse som någonsin drömts fram. Ett fruktansvärt odjur med ögon av brinnande eld, klor som långa knivar och ett gap med tusen vassa tänder som blänker som stål…

1 kommentar:

  1. Hej!
    Vad kul att ni har läst odjuret vaknar! I oktober är det dags för nr.2, Kampen mot Samaael. Skulle du vara intresserad av att läsa den? Maila mig er adress på alice.villman@bonnierforlagen.se så skickar jag ett ex.

    Allt gott!
    Alice

    SvaraRadera