fredag 29 augusti 2014

Är du dum på riktigt?

Författare: Boel Werner

Ester ska börja sjuan på en större skola inne i stan. Hittills har hon gått på en liten byskola i hålan där hon bor, men nu är det alltså dags att börja högstadiet.

Ester har liksom räknat med att allt ska bli annorlunda när hon börjar sjuan, att hon ska bli annorlunda, cool och mogen, självsäker, som högstadieelever brukar vara. Men när hon står där första dagen på sin nya skola känner hon sig inte ett dugg mer mogen. Hon är samma töntiga Ester som vanligt.

Ester har aldrig haft lätt att få kompisar. Möjligen är hon lite annorlunda. För att hjälpa henne på traven nu när hon börjar på högstadiet har hennes mamma bett Esters syssling Tesse, som är lika gammal och som ska gå i samma klass, att hon ska ta hand om Ester lite. (Sjukt pinsamt gjort, enligt både Tesse och Ester.)

Tesse är en riktig bimbo (tycker Ester i alla fall), blonderad och välsminkad och allt. Men hon har blivit osams med sin bästis och har egentligen inga vänner. Kanske är det därför hon kan tänka sig att ändå umgås lite med sin konstiga syssling.


Fast tjejerna är helt olika varandra har de också en hel del gemensamt och fast Tesse undrar om Ester faktiskt är dum på riktigt kan hon inte låta bli att tycka att hon är rätt kul också, på ett helt bisarrt vis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar