torsdag 7 augusti 2014

Rowan och ismonstren

Författare: Emily Rodda

Trots att våren borde ha kommit för länge sedan ligger snön fortfarande tjock över Rowans by och situationen för Rins folk börjar bli mer och mer kritisk. Maten är snart slut och det verkar bara bli kallare. De livsviktiga Bukshabufflarna svälter också och utan deras mjölk och varma ull klarar sig inte folket i byn nästa vinter. Några av byborna tror att det är en ny istid på väg, precis som i de gamla legenderna. De säger att Rins folk har förolämpat bergen och att kylan är straffet.

För att överleva beger sig byborna iväg från sina hem mot havet, där klimatet är mildare och de kan få hjälp av Marisfolket. Rowan måste stanna hos sina bufflar och försöka få flocken att överleva tills våren kommer. Men han blir han kallad till byns magiska gumma, Sheba, som säger att han måste rädda byn genom att följa efter bufflarna upp i bergen. Med sig ska han ha tre följeslagare.


Det blir en farofylld vandring för de fyra äventyrarna som kämpar inte bara mot kylan och hungern utan även mot magiska hinder, blodsugande skalbaggar och –framför allt- livsfarliga ismonster. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar