fredag 29 augusti 2014

Svikarens spel

Författare: B.R. Collins

Michael blir fruktansvärt mobbad på sin skola. När han börjar nian får han byta till en privatskola där ingen känner honom och ingen känner till hans bakgrund.

Michael lär känna Francis och tillsammans skapar de en fiktiv värld, en fantasyvärld. De ritar kartor, skriver historier, skapar modeller av byggnader, skriver lagar, hittar på egna ord och begrepp. De kallar sin värld Evgard och det är extremt viktigt att ingen annan får reda på att den existerar. Framför allt är Michael, med tanke på vad han har varit med om tidigare, livrädd att någon på skolan ska få reda på att de håller på med sin låtsasvärld och börja reta dem för det.

När Michael hittar en lapp i sitt skåp, där det står att någon känner till Evgard, reagerar han därför oerhört starkt. Han är övertygad om att Francis måste ha förrått honom, att han har berättat för någon. Snart övertygar han sig själv om att Francis i själva verket har låtsats vilja hålla på med den påhittade världen hela tiden, för att kunna skratta bakom ryggen på Michael. Han bestämmer sig för att hämnas, vilket får förödande konsekvenser för dem båda.


Samtidigt i Evgard tas Argent till fånga av de rika och grymma evgardierna, som förtrycker hans folk i Skyfv. Hans vänner kastas i de fruktansvärda fängelsecellerna, men Argent gör något som imponerar på hertigens son, Columen, vilket gör att han behåller Argent som sin personliga betjänt. Argent och Columen blir vänner och när armén från Skyfv anfaller borgen sätts hans lojalitet på svåra prov.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar