måndag 5 mars 2018

Grymheten


Författare: Scott Bergstrom

Gwendolyn Bloom lever tillsammans med sin adoptivfar som är diplomat. Hennes mamma dog i ett attentat när hon var liten, och Gwendolyn och hennes pappa flyttar runt en hel del, på grund av pappans arbete. Nu har hennes pappa börjat arbeta för FN, med bas i New York, och Gwen har börjat på en ny skola - igen. Alla flyttar har gjort att Gwen pratar fem språk flytande, men att hon dessvärre inte har några vänner.

Dagen efter sin födelsedag måste Gwens pappa åka till Paris för ett möte, han blir bara borta en natt lovar han. Men han kommer inte hem igen. Han försvinner. Tydligen är ingenting vad Gwen tror att det är. Hennes pappa är ingen diplomat, han är spion och jobbar för CIA.

När Gwen senare inser att CIA inte tänker göra särskilt mycket för att återfinna hennes pappa, att de snarare tror att han själv har valt att gå under jorden, bestämmer sig Gwen för att hon måste hitta honom själv. Med hjälp av nyfunne vännen Terrance, grannen och f.d Mossad-spionen, numera pensionerade, Bela Atzmon, lyckas Gwen ta sig förbi både moster Georgina och CIA, ut ur landet, mot Paris där pappan sågs sist.

För att hitta sin pappa tvingas Gwen att genomgå drastiska förändringar. Hon behöver tränas, på extremt kort tid, för att bli en spion ännu grymmare, än mer kallsinnig, än de hon jagar. Från slummen i Paris, via nattklubbar i Berlin söker hon sig rakt in i hjärtat av Prags mäktigaste gangsterfamilj. Kommer Gwen att hitta sin pappa och vad kommer att finnas kvar av den “gamla” Gwen om hon väl lyckas?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar