tisdag 13 mars 2018

Jag väntar under mossan

Författare: Amanda Hellberg


Tilda bor i London men ska tillbringa sommaren hos sin morfar i Sverige. Morfar som bor i en liten stuga mitt i skogen. En spartansk stuga, med utedass och vedbod, som han vägrat att lämna fastän det är platsen som Tildas mormor på ett mystiskt sätt försvann ifrån för över 30 år sedan. Tilda tycker mycket om att vara hos morfar men denna sommaren blir inte riktigt som vanligt. Någon, eller någonting, försöker få kontakt med Tilda. Denna någon behöver hjälp.

Tilda upplever plötsligt skogen på ett helt annat sätt än förut, hon upplever mörkret och en fara som lurar någonstans djupt där inne. Vad det är för fara kan hon inte riktigt sätta fingret på. Tilda läser på om de nordiska sagoväsen, om Näcken, om mylingar, om häxor. Hon funderar på om dessa gamla berättelser innehåller en liten del av sanning trots allt.

I badsjön badar ingen längre, och Tilda ryser av obehag när hon sätter foten i vattnet. Den lilla ön mitt i sjön, med en ruin av en gammal fästning, pulserar av ondska. Tilda känner att någonting är fel men hon kan inte sätta fingret på vad som är fel.

Samtidigt som någon mer och mer ihärdigt försöker komma i kontakt med Tilda känner hon sig uttittad och förföljd. Vem är den unga mannen i skogen och vad har hennes mormors försvinnande med allting att göra?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar