onsdag 4 april 2018

På andra sidan reglerna

Författare: Emma Granholm

Lukas flyttar med sina föräldrar från Stockholm till en liten håla på landet, tre veckor in på vårterminen första året på gymnasiet. Inte en ideal tid att flytta kanske. Och definitivt inte en ideal plats att flytta till, enligt Lukas. Det är en pytteliten håla vars främsta tillgångar verkar vara två pizzerior och en bowlinghall.

Men hans nya klasskamrater verkar ändå rätt schyssta. Redan från första stund plockas Lukas upp av ett par killar och tjejer i klassen som helt självklart låter honom vara en del i sitt gäng. De är visserligen lite annorlunda mot hans kompisar hemma i Stockholm, men ändå skönt att slippa vara ensam och känna sig helt bortkommen.

Ensam är dock en av tjejerna i klassen, Olivia. Ingen pratar med henne och hon sitter ensam både i klassrummen och i matsalen. Lukas inser direkt att det inte är någon bra idé att försöka prata med Olivia om han vill behålla sin nyvunna status i klassen. Samtidigt tycker han att det är jobbigt att se henne så ensam och så uppenbart olycklig. Hon har stora pösiga kläder och svarta ringar under ögonen, som om hon inte sovit på flera dygn. Egentligen är hon rätt snygg, men hon ser sunkig ut.

Lukas lyckas inte få veta varför alla i klassen verkar hata Olivia så mycket och han blir extremt förvånad när hon plötsligt dyker upp på en fest som en av killarna i hans nya gäng ordnar. Då är hon uppsminkad och uppklädd till tänderna och Lukas hinner knappt in genom dörren innan hon drar in honom på toaletten...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar