onsdag 4 april 2018

Tre saker jag inte vet om dig


Författare: Julie Buxbaum


Lite drygt två år efter Jessies mammas död tvingas hon flytta från Chicago där hon är uppvuxen till Kalifornien. Hennes pappa har gift om sig och Jessie och han flyttar hem till hans nya frus enorma villa. Jessie måste vänja sig vid hushållerska, hälsojuicer och bonusbrorsan. Det går rätt ok ändå. Hennes bonusbror är rätt schysst, även om de inte direkt umgås. Men hon har svårt för sin bonusmamma och hon känner att hennes pappa inte längre finns där för henne. Efter mammans död har hela familjen slagits i spillror och solsken och apelsinjuice i Kalifornien kan inte ändra på det.

Men det tuffaste är kanske ändå att börja på ny skola. Wood Valley High. Jessie känner inte en kotte och alla verkar så otroligt annorlunda mot henne själv och mot hennes kompisar hemma i Chicago. Kanske är det därför hon trots allt svarar när hon får anonyma mail från någon som kallar sig Någon Ingen och som påstår sig vilja guida Jessie genom den djungel som är Wood Valley High.

Ju mer de mailar och ju mer de lär känna varandra genom mailen desto mer vill Jessie veta vem han är. Samtidigt lär hon känna flera personer på sin nya skola och hon börjar fundera på om Någon Ingen kan vara en av dem. Vem vill hon i så fall helst att han är? Tänk om det visar sig att han är någon som hon inte alls tycker om i verkligheten? Eller om han inte skulle tycka om henne i verkligheten?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar