fredag 27 april 2018

Som stjärnor faller

Författare: Lin Hallberg

Tess och Liv är BFFs. De går i skolan tillsammans och gör allting ihop. Sen dör Tess mormor och hennes mamma och pappa bestämmer sig för att sälja lägenheten i Stockholm och flytta ut till mormors hus, Bäckafallet, på landet. Tess är förtvivlad, hon vill verkligen inte byta Liv och storstaden mot landet och tomheten efter mormor.

Bäckafallet är inte sig likt utan mormor och när mamma försöker få Tess att tänka mindre på mormor så är det som att det blir tvärtom, mormor dyker upp överallt runtomkring Tess. Tess blir mer och mer osäker på om det endast är i hennes huvud som mormor dyker upp, eller om hon verkligen ser och hör mormor på riktigt.

I övrigt är livet på landet så tråkigt, Liv skickar filmer med allt roligt hon hittar på och pratar om alla roliga människor hon träffar, medan Tess sakta lägger märke till hur skogen förändras genom årstiderna och annars mest längtar tillbaka till stan. Plötsligt en dag i skogen träffar hon på en kille och hans häst. Killen, som presenterar sig som Tom, är speciell, inte som andra killar tycker Tess, och han verkar ha en väldigt fin relation med sin häst. Tess har aldrig tyckt att hästar har varit så spännande, men när Tom frågar om han ska lära henne att rida så tackar hon ändå ja, mest för att hon vill träffa Tom igen.

Under året som går träffas Tess och Tom allt mer, och samtidigt som Tess blir mer och mer intresserad av Tom så lär hon också känna hans häst Stjärna och börjar uppskatta att vara i hennes sällskap. När sommaren kommer ska Liv hälsa på. Men att Liv och Tom ska träffas verkar för komplicerat tänker Tess, de är som tagna ur två helt olika världar. Kan Liv och Tess fortfarande vara bästa vänner eller har de under året som gått helt glidit isär? Och vad menar Tom när han säger att han vill att Tess ska ta hand om Stjärna?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar