onsdag 4 april 2018

Djupgraven


Författare: Camilla & Viveca Sten




Tuva bor på en ö i skärgården. Hon är ständigt omgiven av vatten. För att komma till skolan, till affären eller hem till kompisar måste hon alltid ta båten.

Inte för att det där med kompisar aktuellt i vilket fall. Ingen vill vara med Tuva, så hon har ingen att åka hem till efter skolan eller på helgerna. Tuvas klasskompisar tycker att hon är konstig. Hon försöker vara normal. Det där att hon ibland kunnat se andra varelser, omänskliga varelser, har hon aldrig avslöjat för någon och ärren som hon har på halsen efter olyckan när hon var liten, när hon nästan drunknade, försöker hon dölja så gott det går. Men hennes klasskompisar tycker att hon är konstig i alla fall.

Det är när klassen ska ha orientering på gympan som det händer. Tuva springer ensam, så klart. Dimman rullar in över ön helt plötsligt och det blir svårt att se vart man springer i skogen. Plötsligt får hon se att en av hennes klasskompisar, Rasmus, på väg helt fel genom skogen, utan sin kompis Axel som han skulle springa med. Rasmus rör sig konstigt, som om han gick i sömnen, och Tuva förstår instinktivt att något är fel. Framför Rasmus ansikte rör sig små ljuspunkter. När Tuva kommer närmare inser hon att det är älvor. De verkar locka med sig Rasmus djupt in i skogen och Tuva inser att hon måste försöka bryta deras förtrollning.

Vad hon inte vet är att Axel har försvunnit och att hon och Rasmus snart kommer hotas av något mycket ondskefullare än älvor. Något som har med hennes eget ursprung att göra...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar