fredag 27 april 2018

De hundra hästarnas hemlighet

Författare: Sarah Lean

Nell bor ensam med sin mamma. Hennes pappa flyttade ifrån dem när Nell var liten och hon har inte sett honom sedan dess. Nu närmar sig påsklovet som Nell måste tillbringa hos moster Liv och kusinerna Alfie och Gemma, för att mamma måste jobba. Nell har aldrig träffat sin mammas syster för mamma är så upptagen med sitt eget hela tiden.

Att bo på landet en vecka, med en främmande moster och två yngre kusiner, är ingenting som Nell ser fram emot. Men när hon ska hämta resväskan på vinden hittar hon en annan väska. En väska med ett minne från pappa. Minnet är en mekanisk leksakskarusell med hästar som snurrar runt, runt. Nell smugglar med sig väskan med karusellen utan att berätta för sin mamma och tänker att hon nu i alla fall har den att sysselsätta sig med under lovet.

När Nell ska bära in väskan blir hon skrämd av en häst med en flicka på ryggen. Flickan ramlar av, men reser sig igen och tar Nells väska innan hon springer iväg. Ingenting blir som Nell har tänkt sig. Vem är flickan på hästen och varför tog hon väskan? Nell är fast besluten att ta tillbaka väskan med karusellen, och räds inte att söka upp den mystiska flickan. I spåret efter flickan stöter Nell på sagan om de hundra hästarnas hemlighet. Det sägs att den hundrade hästen har magiska förmågor, men det är väl bara en saga...eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar