onsdag 25 april 2018

Ellinor

Författare: Katarina von Bredow

Ellinor känner att hon hela tiden måste anpassa sig efter vad andra tycker och känner, att hon måste ta hänsyn till alla andra människors känslor istället för sina egna.

Hon måste dölja för mamma att hon tycker väldigt mycket om sin bonusmamma och nya lillebror, annars blir mamma ledsen. Hon måste balansera mellan bästisarna Meja och Leo, eftersom de inte gillar varandra. Det är hela tiden risk att Ellinor ska säga något fel eller bete sig fel mot någon av dem så att de ska bli sura på henne.

Riktigt illa blir det när det kommer en ny kille till klassen, Viktor. Meja, som är snyggast och coolast i klassen, gör genast klart att hon är intresserad av honom och när det visar sig att Viktor istället gillar Ellinor blir Meja vansinnig. Hon hämnas genom att hänga ut Ellinor på sociala medier och göra hennes tillvaro till ett helvete. Leo är inte heller så mycket stöd för Ellinor i det här läget, eftersom han också är svartsjuk på Viktor.

Nu måste Ellinor välja. Ska hon lyssna på sina egna känslor och fortsätta vara med Viktor, eller ska hon avstå från honom för att Meja ska förlåta henne?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar