tisdag 5 mars 2019

Arlo Finch i Eldsdalen (del 1)

Författare: John August

Ända sedan Arlos pappa hals över huvud var tvungen att fly landet har Arlo, hans mamma och hans storasyster Jaycee tvingats att flytta runt. De har bott på så många olika ställen att Arlo inte har hunnit att skaffa sig några nära vänner någonstans. Efter att Arlos mamma mist sitt jobb hade de ingen annan utväg än att bosätta sig i Arlos mammas barndomshem, hos morbror Wade.


Varken Arlo eller Jaycee har någonsin träffat morbror Wade och när de kommer fram till det lilla samhället Pine Woods i Colorado och ser Wades hus, blir de något skeptiska till hela flytten. Huset ser inte ut som ett hus överhuvudtaget. Istället är det utslängt i skogsbrynet som “en hög överblivet skräp från riktiga husbyggen”. Morbror Wade är en riktig enstöring, som lever på att stoppa upp döda djur.

Arlo lär sig snart att det är något speciellt med Pine Woods. Något övernaturligt. Han får nya vänner i skolan som övertalar honom att gå med i scouterna. Och i den märkliga scoutkåren börjar Arlo snart lära sig hur magin i Pine Woods fungerar. Men vad Arlo också förstår är att det även finns en annan sorts magi och att han av någon anledning har en viktig roll att spela.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar