fredag 5 mars 2021

Den omöjlige pojken av Ben Brooks



Oleg och Emma saknar sin bästis Sarah som slutade på skolan och flyttade ut på landet med sin mamma. De behöver en till person i sitt gäng, för de båda är överens om att det allra bästa är att vara en trio, precis som de tre musketörerna. På en särskilt tråkig lektion sitter de och drömmer sig bort och börjar att hitta på en låtsasperson. Låtsaspersonen heter Sebastian Cole. De beskriver hur han ser ut, vart han kommer ifrån och vilka speciella egenskaper han har. När de hittar på Sebastian använder dem sin vildaste fantasti: till exempel kommer han från en rymdfarkost och har en magisk baguette som han kan använda som ett vapen. Dessutom får han en ryggsäck som han kan trolla upp lite vad som helst ur. 


Några dagar senare sitter Oleg och Emma i klassrummet, plötsligt knackar det på dörren och de kan knappt tro sina ögonx när deras påhittade låtsasperson Sebastian Cole kliver in genom dörren. När han ska presentera sig för klassen berättar han precis samma historia som Oleg och Emma har hittat på om honom! Och precis som de skrev i historien så börjar Sebastian så klart hänga med Oleg och Emma. Men snart börjar ännu mer omöjliga saker hända sedan Sebastian kom in i deras liv. Exempelvis börjar Emma se gående snögubbar längs vägen på nätterna och de tre vännerna upptäcker snart att någon förföljer dem… En svart bil med mörka bilrutor syns alltid åka långsamt efter dem, och snart får de reda på att det är de ondskefulla “Institutet för overklighet” som jagar dem… De inser snart att det inte bara är spännande att Sebastian Cole har kommit till dem men att de också befinner sig i en mycket farlig situation.


Det här är en bok fylld av fantasi! Den är perfekt för den som gillar fartfyllda berättelser och när det händer mycket saker! Förutom den spännande historien om Emma, Oleg och Sebastian är det också en fin miljö i boken. Man får följa med på Londons regniga gator och också följa med i Emma och Olegs liv, de båda har föräldrar som inte riktigt är så bra på att ta hand om dem; Emmas mamma jobbar hela tiden och Olegs pappa ligger bara på soffan och sover sedan han blev arbetslös.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar