fredag 27 februari 2015

Den första flickan skogen möter

Författare: Moa Eriksson Sandberg

Det är mycket som förändras den där sommaren innan Hanna ska börja sexan. Både med henne själv och med världen omkring henne.

Hannas kropp förändras och det är inte alltid så lätt att vänja sig vid det nya. Att få en vuxen kropp bara sådär.

Relationen till vännerna förändras. Hanna slits mellan den gamla trygga bästisen Jonna, som fortfarande vill leka utklädningslekar och spionera på den äckliga gubben i skogen, och Sabina som tycker att hon är så mogen och som bara vill prata om killar.

Tryggheten i familjen förändras när Hannas föräldrar plötsligt verkar dölja saker för henne och hennes älskade pappa en dag är försvunnen. Han svarar inte i telefon när Hanna ringer och hennes mamma påstår att han har mycket på jobbet inne i Göteborg och att det är därför han inte går att få tag på. Men Hanna förstår att hon ljuger.

Den lilla byn där Hanna och föräldrarna bor förändras när det fruktansvärda händer. Linda Palm, något år äldre än Hanna och hennes vänner och den populäraste tjejen i skolan, försvinner en dag och det går rykten om att hon mördats och våldtagits i skogen.

Hanna har levt hela sitt liv med skogen som lekplats, men nu är den också förändrad. Hon har en känsla av att någon eller något lurar i skogen och väntar på henne…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar