fredag 13 februari 2015

Fyra dagar fyra nätter

Författare: Morgan Matson

Amys liv är i spillror. Hennes pappa har dött i en bilolycka några månader tidigare. Efter olyckan har hennes familj splittrats. Amys tvillingbror Charlie har gått ner sig totalt i ett drogmissbruk som han hade redan innan pappans död. Deras mamma har bestämt att familjen ska få en nystart genom att sälja sitt hus i Kalifornien och flytta till östkusten. För att ordna med deras nya liv åker hon i förväg och lämnar Amy ensam under sista månaden på terminen i det tomma huset som tidigare var deras hem.

När sommarlovet börjar har mamma bestämt att Amy ska åka genom USA till deras nya hem i Connecticut med familjens bil, eftersom det är billigare än att flyga. Problemet är bara att efter bilolyckan som dödade hennes pappa vägrar Amy köra. Därför har mamman avtalat med en kompis son, Roger, som behöver färdas samma sträcka, att han ska köra Amy.

Amy är inte precis överlycklig över att behöva tillbringa fyra dagar i en bil tillsammans med en främmande collegekille. Hon har vant sig av med att umgås med andra människor och vill inget hellre än att gömma sig och vara ensam med sin sorg och sina skuldkänslor. Men resan blir inte alls som hon väntat sig.

Roger och Amy bestämmer sig ganska snabbt för att lämna den förbestämda rutten och åka som de själva vill. De ger sig ut på en road trip genom USA och lär längst vägen känna både varandra och sig själva. Under fyra dagar och fyra nätter börjar Amy sakta återvända till livet och inse att tillvaron kanske kan fortsätta trots allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar