fredag 27 februari 2015

Svarta tornet

Författare: Malin Stehn

Den sista tiden har allt strulat för Robin. Han orkar inte med skolan, han hänger med folk som hans föräldrar inte gillar, är ute sent, snattar…

Som straff bestämmer Robins föräldrar att han ska tillbringa sommarlovet hos mammas släktingar som äger ett gammalt slott någonstans mitt i ingenstans. Det är meningen att Robin ska jobba på slottet hela sommaren. Medans hans kompisar är kvar i stan och gör vad de vill är han tvungen att jobba och slita och inte träffa någon annan än mammas gamla släktingar. Hela sommaren! Robin är rasande men det finns inget han kan göra.

Väl på plats på slottet får Robin veta att det i alla fall finns ett par andra personer i hans egen ålder, Hassan som också sommarjobbar på slottet –fast frivilligt så vitt Robin förstår- och så hans syssling, den snobbiga hästtjejen Ebba. Dessutom får Robin bo alldeles själv i ett av slottets torn, vilket han motvilligt måste medge är rätt coolt.

Tornet som Robin sover i kallas för Svarta tornet, eftersom det brann i tornet för nästan hundra år sedan. Robin blir nyfiken och försöker få veta mer om branden men det verkar inte som om hans släktingar vill prata om den. Speciellt den gamla slottsherren, som faktiskt var med när händelsen inträffade, även om han bara var ett litet barn, vägrar prata om branden och blir alldeles tokig när Robin tar upp frågan. Deras ovilja att berätta får Robin att bli mer och mer säker på att något är skumt med branden och han bestämmer sig för att försöka ta reda på sanningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar