fredag 13 februari 2015

En sista ledtråd

Författare: Kristin Butcher

Eric och Chris håller på med geocaching. Geocaching är en sorts skattjakt med hjälp av GPS. Man går in på en webbsida på nätet och kollar upp koordinaterna till en cache. Sedan beger man sig till platsen och försöker hitta cachen. Det är vanligtvis en liten plastgrej eller något annat meningslöst, cachen är inte själva grejen, det är att hitta den och helst före alla andra. När man hittar en cache skriver man i en loggbok som ligger på platsen så att man kan se vilka som har hittat dit.

Så brukar det vara, men en dag hittar killarna en lite annorlunda cache. När de kommer fram till de angivna koordinaterna befinner de sig på en kyrkogård där det bisarrt nog pågår ett bröllop. Bruden lägger ner brudbuketten på en grav och när bröllopsföljet har begett sig därifrån och Eric och Chris börjar leta runt efter cachen hittar de den inuti brudbuketten.

Det visar sig att den här cachen är den första av flera, en ledtråd som leder vidare. Det verkar som om någon vill att killarna ska försöka lösa hans eller hennes gåtor och leta reda på en slutlig cache, som antyds vara riktigt värdefull. Men det är en farlig jakt och det är på egen risk som de ger sig ut för att försöka lösa gåtorna och hitta de gömda cacherna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar