torsdag 14 september 2017

Skarven

Författare: Sara Lövestam

Det är sommarlov. Tre personer möts på Sländö, en skärgårdsidyll: Johanna, som alla kallar Johan, Olivia, som aldrig får göra någonting för sina överbeskyddande föräldrar, och Ludde som har Sherlock Holmes som största idol och ser fram emot att tillbringa sommaren tillsammans med sin (enda?) kompis Johan.

Johanna, Olivia och Ludde är tre väldigt olika personer, men lär under sommaren sakta känna varandra på ett djupare plan. De kommer till Sländö med helt olika känslor och tankar: Johanna med förhoppningen att hon ska orkar berätta sin allra hemligaste hemlighet för Ludde, Olivia som hatar att behöva åka ifrån alla sina kompisar och känner motvillighet och nästan panik inför att tillbringa hela sommaren tillsammans med sina föräldrar, och Ludde som framförallt längtar efter ett mysterium att lösa.

Ludde får verkligen sitt mysterium när de tre vännerna sakta dras in i härvan kring ett dödsfall som skedde på Sländö några år tidigare. En olyckshändelse...eller? Vem är den mystiska mannen på Skarvön och hur farligt kan det egentligen vara att rota i det förflutna?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar