måndag 2 oktober 2017

Layers

Författare: Ursula Poznanski

Dorian har hoppat av skolan och flytt hemifrån för att komma undan sin våldsamma pappa. Han lever på gatan. Varje dag är en kamp för att få mat, en varm och säker  plats att sova på och inte minst för att få tiden att gå.

Trots att Dorians tillvaro på alla sätt måste ses som en mardröm är den på väg att bli ännu värre. Han har gått och lagt sig i en gångtunnel i närheten av en tunnelbanestation. När han somnade hade han sin fickkniv i handen, redo att försvara sig om han skulle bli överfallen, t.ex. av Emil, en annan hemlös som bråkat med honom tidigare under dagen. Mitt i natten vaknar Dorian och upptäcker att någon ligger bredvid honom på marken. Det är Emil och han har fått halsen avskuren. Runt omkring honom flyter blodet ut och mitt i blodpölen ligger Dorians fickkniv.

Dorian är egentligen övertygad om att han inte kan ha dödat Emil, han minns ju ingenting, någon måste ha tagit hans kniv när han sov. Men han inser samtidigt att polisen kommer tro att det är han som är den skyldiga. Han måste fly.

I det läget kommer en man som erbjuder sig att hjälpa Dorian. Han säger att han är socialarbetare och att han kan gömma Dorian från polisen och dessutom ge honom ett helt nytt liv. Dorian är misstänksam, men samtidigt desperat och han följer med mannen, Nico. Hade han vetat vad som väntade honom hade han aldrig valt Nico framför polisen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar