fredag 20 oktober 2017

Glömskan

Författare: Johanna Olsson
Thomas är mammas nya sambo. Han slår Heddas mamma. För att fly från Thomas bestämmer sig Heddas mamma för att ta med sig Hedda och lillebror Teo upp till mormor i Norrland. Mormor bor vid mörkaste skogen i den ödsliga lilla byn Glömskan. Heddas mamma har inte haft så bra kontakt med Heddas mormor så förhoppningsvis kommer inte Thomas att leta efter dem där. Det enda Hedda minns av sin mormor är att hon är lite udda och märklig.

Hettan i skogen är kvävande och det hänger någonting olycksbådande i luften. Heddas lillebror Teo berättar om sitt möte med en talande häst och Hedda som har haft kraftig huvudvärk ända sedan de kom fram till Glömskan tappar besinningen och skäller ut honom för att han ljuger. Senare under kvällen och natten drar ett kraftigt oväder förbi och morgonen efter upptäcker de att Teo har försvunnit under natten.

Trots att människor från byarna runt omkring hjälper polisen att leta så hittar man inte Teo. Hedda börjar drömma och se saker som ingen annan verkar lägga märke till och plötsligt är hon indragen i en härva på liv och död. För vem är den mystiska pojken som försöker råna Hedda på sin mobil? Vem är gubben med kråkan och varför vet han plötsligt så mycket om vad som händer? Och hur har Thomas accepterat deras flykt, kommer han att försöka hitta dem och vad händer om han skulle lyckas?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar