fredag 20 oktober 2017

Karta för förälskade och andra vilsna

Författare: Johanna Lindbäck

Julia har rört till sin tillvaro ordentligt. I avundsjuka över att bästisen Karin umgås så mycket med Astrid, och åker till London och Mallorca och allt möjligt med henne, råkar hon göra det som man aldrig, aldrig får göra. Hon börjar hänga med killen som Karin är kär i. Messar honom, hänger med på fika och filmkväll.

Plötsligt är de tillsammans, hon och Isak. Fast hon vet att Karin kommer bli vansinnig. Och vansinnig blir hon. Faktiskt mer vansinnig än Julia kunnat ana. Så vansinnig att hon säger upp kontakten med Julia helt.

Så när sommaren börjar ligger Julia en pojkvän plus och en bästa vän minus. Hade hon fått välja hade det varit tvärtom. Men välja om kan hon ju inte nu och hon tänker att de verkliga känslorna för Isak säkert kommer komma. Kanske om hon åker med pappa till stugan på Dalarö och är helt ensam en vecka och kan börja längta. Då måste väl förälskelsen ta fart? Något annat är otänkbart. Om hon nu har blivit tillsammans med killen som hennes bästa vän ville ha, MÅSTE det vara äkta kärlek, verkligen äkta, äkta kärlek. Då är det LITE mer ok. Att bli tillsammans med bästisens span fast man inte ens är särskilt förälskad i honom är INTE ok.

Men Julia blir inte helt ensam på Dalarö. Det visar sig att en gammal kompis till hennes pappa hyr stugan bredvid med sin son, Rasmus. Rasmus älskar att teckna och läsa och är inte som någon kille Julia har träffat. Hur mycket hon än försöker kan hon inte låta bli att förälska sig. I Rasmus. Inte i Isak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar