tisdag 10 oktober 2017

Glad och lycklig? Knappast :(


Författare: Thomas Halling
Linn har mycket att tänka på. Hemma hos pappa är det lillasyster Milla i pappas nya familj som ska hämtas på förskolan och pappas nya fru Lisa att lära känna. Hos mamma känner sig Linn ofta mer som förälder än dotter. Linn är orolig över att hennes mamma kanske har börjat dricka igen. Och varför måste mamma jämt vara så pinsam? Hon är hemma sjukskriven hela dagarna, och har alltid bara mjukisbyxor och urtvättade t-shirts på sig.

I skolan är det mycket att göra, glosförhör och historieprov. Oskar i klassen är inte sen att ge Linn elaka kommentarer och det hettar till ordentligt mellan de två när Oskar kommer på Linn med att skolka. Den enda spännande i skolan är Habib som Linn gärna vill lära känna mer. Men hur ska hon hinna med det, mitt i allt annat - plugga inför historieprovet, passa lillasyster, oroa sig för mamma och prova på att vara med på Aishas innebandyträning. Kan hon ens börja träna med laget när mamma inte ens har råd till klubban?

Till slut orkar Linn inte mer, och när hon svimmar under historieprovet så får hennes mentor Johan henne att berätta allt. Men vad ska mamma tro? Vad tycker egentligen Habib om henne? Och platsar hon verkligen i innebandylaget?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar