tisdag 24 oktober 2017

Höstväsen

Redaktör: Lena Ollmark

Alla helgons dag
Författare: Alex Haridi

Hanna 15 år sitter ofta och surfar på både morbida och läskiga sidor på nätet och en dag stöter hon på detta inlägget, skrivet av Gösta Brantin. Hanna funderar mycket på döden. Hennes mormor dog i somras och nu är det november och första gången hon är i sin mormors hus sedan hon dog. Hanna har svårt att känna sorg efter sin mormor, och undrar för sig själv om hon är en dålig människa som inte är ledsen.

Hanna, hennes mamma, hennes lillebror Ivar 6 år är i mormors hus för att röja upp lite samt för att mamma så gärna vill gå på Alla Helgons-gudstjänsten i kyrkan där mormors namn ska läsas upp. Hanna och Ivar missade begravningen men deras mamma vill att de ändå ska få möjlighet att minnas sin mormor.

Med i mormors hus är också moster Filippa och Hannas rejält odrägliga kusin Adrian. Hanna har svårt att tänka att Adrian är lika gammal som henne för han är så barnslig. Han häller grus i Hannas säng och sprutar vatten på henne med trädgårdsslangen på kyrkogården. Hanna är extremt trött på honom och när hon innan gudstjänsten hittar prästens anteckningsblock med namnen på alla som dött under året bestämmer hon sig för att skriva till Adrians namn.

Men det går inte riktigt som Hanna har tänkt sig. För när man släpper lös ondskan själv och sedan göder den med lögner och halvsanningar, då växer den sig större. Rädd och arg kan den attackera vem som helst. Till och med den som gett den liv från första början. Hanna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar