torsdag 24 november 2016

Annies favorit

annies favorit.jpgFörfattare: Catherine MacPhail

När Karam börjar på sin nya skola inser han snabbt att Alex är en kille han måste se upp för. Redan första rasten går Karam emellan när Alex klår upp en annan elev och efter det är Alex ute efter honom hela tiden.

När Karam frågar de andra eleverna vad det är med Alex kan de inte svara. De berättar att han var som vem som helst innan, en snäll, omtyckt klasskompis som alla ville umgås med. Aldrig elak mot någon. Men så måste något ha hänt för plötsligt började Alex förändras. Nu slåss han och tar alla chanser att förstöra för alla i sin närhet. Inga hot från lärare eller rektor hjälper. När Karam försöker sluta fred med honom säger Alex bara att Karam ska hålla sig borta från honom, att det är säkrast för honom själv.

Men Karam tycker sig se något annat bakom Alex hårda blick. Det är nästan som om det finns någon mer där inne, någon som är den verkliga, snälla Alex, som inte vill göra alla elaka saker. Tittar man riktigt noga på klassfotot ser det ut som om någon står precis snett bakom Alex och liksom viskar i hans öra. En flicka.

Vem är flickan bredvid Alex? Är det hon som får honom att slåss och förstöra? Vad händer om flickan plötsligt bestämmer sig för att lämna Alex och hitta en ny favorit...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar