torsdag 24 november 2016

Brorsan är kung

brorsan är kung.jpgFörfattare: Jenny Jägerfeld

Måns följer med sin mamma till Malmö några veckor på sommarlovet. Mamma jobbar med att spela in röster till tecknad film och hon har fått ett jobb i Malmö.

Det är en lättnad att lämna Stockholm, pappa och det vanliga livet. I Malmö är det ingen som känner Måns och han kan vara helt som han vill. Sig själv helt enkelt. Utan att någon ifrågasätter.

I Malmö lär Måns känna Mikkel. De skejtar båda två och har fantastiskt roligt ihop. Mikkel kallar Måns sin blodsbrorsa och de gör allt tillsammans de där veckorna i Malmö. Ända tills Mikkel får veta Måns hemlighet.

Mikkel får se Måns pass där det står att han heter Michelle och att han är en flicka. Det är han ju inte. Han är en pojke, har alltid vetat att han är en pojke, men Måns är född i en flickkropp och betraktas av samhället som en flicka. När Mikkel får veta det vill han inte ha med Måns att göra mer. Han anser att Måns har svikit honom, ljugit för honom, låtsas vara någon annan. I själva verket är det ju tvärtom, med Mikkel har Måns verkligen kunnat vara sig själv, den han alltid vetat att han är. Men det förstår inte Mikkel och Måns blir tvungen att åka tillbaka till Stockholm utan att sluta fred med sin blodsbrorsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar