torsdag 24 november 2016

Becca

becca.jpgFörfattare: Petter Lidbeck

Daphne är uppvuxen på barnhem. Florence, som är föreståndarinna på barnhemmet, är en hemsk och elak människa. Hon slår inte barnen, men hon utsätter dem för psykisk misshandel och mobbning. Daphne är speciellt utsatt eftersom hon har en missbildning som gör att hon ser otäck ut. Florence låter henne aldrig glömma hur hon ser ut och påminner henne ständigt om att hon aldrig kommer bli adopterad. Hon kommer få stanna kvar på barnhemmet tills hon blir vuxen.

Men en dag händer något som förändrar Daphnes liv för alltid. När hon är ute och går får hon se en man som tänker slänga sig ut från en klippa och ta livet av sig. Daphne skriker och avbryter mannens självmordsförsök.

Nästa dag dyker mannen upp på barnhemmet och vill tacka Daphne för att hon räddade hans liv. Det visar sig att mannen är en berömd filmstjärna, Max Winther, och när han vill adoptera Dahpne och ta med sig henne hem till sitt slott tror hon att hennes lycka är gjord. Hon hade aldrig kunnat tro att livet med Max Winther och hans hustru skulle kunna vara värre än livet på barnhemmet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar