tisdag 3 januari 2017

Bara tre ord

Författare: Becky Albertally

Simon är gay. Men han har inte kommit ut än. Inte för någon. Inte för familjen, inte för vännerna. Inte för att han tror att de skulle förskjuta honom eller något, verkligen inte, men kanske bara för att han inte vet hur han ska säga det.
 
Den enda som vet är hans nätflirt Blue. En kille som han mailar med och som han inte vet vem det är. Båda två vet att de går på samma skola, men det är också allt. Det är en stor skola och de är väldigt noga med att inte skriva saker om sig själva som gör att den andra kan lista ut vem de är. De undviker att skriva namn på lärare eller klasskamrater, vad deras föräldrar jobbar med eller för specifik info om syskon eller vänner. Simon hoppas mer och mer att de ska kunna träffas, men han vågar inte riskera att skrämma bort Blue, den enda han verkligen kan prata med, genom att försöka övertala honom till det.

En dag råkar en annan kille, som Simon bara känner lite grann, läsa hans mail till Blue och lägger ihop två och två. Killen, Martin, är kär i en av Simons kompisar, Abby, och nu ser han ett tillfälle att få kontakt med henne. Han hotar att sprida Simons kärleksmail och avslöja honom som gay för hela skolan om han inte hjälper honom att bli tillsammans med Abby. Om han inte vill bli avslöjad och sannolikt förlora Blue måste Simon göra som Martin vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar