onsdag 4 januari 2017

Superkrafter på gott och ont

Författare: Karl Modig
Oskar är en ganska ensam och nördig person. Inte direkt mobbad kanske, men en sån som man kan roa sig med ibland. Han brukar inte gå på fester, han brukar inte bli bjuden, men ikväll har han blivit det och han går dit, trots att han egentligen inte känner någon. Eller jo, han känner en del, men inte några som brukar var direkt schyssta mot honom…
Klara smiter från sin mamma, som är full och arg och som skrämmer henne mer än allt annat. Hon går till festen för att fly hemmet och för att glömma. Men väl där blir hon osams med sin bästis och försöker spola ner hennes skor på en toalett. Det funkar inte, men på toaletten får hon en chans att hjälpa Oskar som är full och trakasseras av några killar på festen.
Klara och Oskar lämnar festen tillsammans. På vägen hem börjar det regna och åska och när de sneddar över en fotbollsplan blir de träffade av blixten. Nästa dag vaknar Oskar av att det börjar brinna i hans säng. Han och Klara kommer snart fram till att de har fått någon sorts bisarra superkrafter av blixtnedslaget. Oskar kan alltså framkalla eld och Klara kan framkalla smärta.

De experimenterar med sina krafter tillsammans och diskuterar hur de ska hantera dem. Ska de använda krafterna för goda syften eller borde de bara undvika att använda dem alls? Vad är i så fall goda syften? Finns det tillfällen när det är ok att sätta eld på folk eller att framkalla så mycket smärta att det skadar och kanske rent av dödar dem?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar