onsdag 4 januari 2017

Gå vidare

Författare: Rainbow Rowell
Simon Snow är den mäktigaste trollkarl som någonsin har fötts. Enligt legenden ska han rädda hela trollkarlsvärlden från den mäktiga Tråken som försöker förinta den.
Än så länge har Simon dock rätt dålig kontroll på sina magiska förmågor (och på tillvaron i allmänhet om man ska vara ärlig). Blir han riktigt arg eller känner sig tillräckligt hotad är det som att han bara exploderar. Så starka krafter som han besitter måste han lära sig att kontrollera dem.
Simon går på trollkarlsskola och är rektorns skyddsling. Eftersom han är föräldralös och har vuxit upp på barnhem är rektorn som en far för honom och Simon är beredd att göra nästan vad som helst för hans skull.
I övrigt, förutom att han är förutbestämd att rädda världen och antagligen offra sitt eget liv i samma veva, har Simon en rätt vanlig tonårstillvaro på skolan. Han har en bästa vän som är skolans bästa elev, en flickvän som kanske har varit otrogen och en rumskamrat som han misstänker är vampyr och som han är säker på tänker döda honom.

Nu är det dags för hans sista år på skolan och det visar sig bli fyllt av hot, våld, svek, död och evig kärlek, men på ett helt annat sätt än Simon hade kunnat ana...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar