onsdag 4 januari 2017

Jojjes ljuvliga medicin

Författare: Roald Dahl
Jojjes mormor är en hemsk människa. Hon gör aldrig något annat än sitter i sin fåtölj i vardagsrummet och gnäller och grälar, mest på Jojje. Hon säger att han är en hemsk, lat och oduglig pojke, oavsett hur snäll han försöker vara.
En dag går hans mamma till affären och ber Jojje ta hand om sin mormor. Han får absolut inte glömma att ge henne sin medicin kl. 11. Jojjes mormor får medicin fyra gånger om dagen, men den verkar inte göra någon särskild nytta, med tanke på att hon är lika hemsk i alla fall.
Den här dagen får Jojje en idé. Han ska blanda till en egen medicin till sin mormor, en som är lite effektivare, som kan få ordning på henne eller möjligen få bort henne helt och hållet. Jojje går på jakt i huset och häller allt han kan hitta i en stor gryta. I badrummet tar han tvål och schampo och smink och tvättmedel, han tar städgrejer, som såpa och skurmedel, han häller i skokräm och golvpolish, han hittar spännande saker i garaget, motorolja, glukol och smörjmedel och sedan ger han sig på djurapoteket. Kort sagt blandar han i allt han kan hitta. Mest giftiga saker.

Sedan är det bara att koka ihop alltsammans och se vilken effekt det får på hans hemska mormor...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar