tisdag 21 november 2017

Balthasar Bruns detektivbyrå: Mysteriet med den försvunna katten

Författare: I.V. Steinman


Det är sommarlov. Henny vet inte riktigt vad hon ska hitta på. Hennes bästa vän är bortrest och hennes mamma sitter som fastnaglad vid datorn för att färdigställa ett stort forskningsprojekt. Vid en tur till biblioteket hittar Henny en lapp där en detektiv annonserar efter en detektivassistent. Hon söker upp detektiven - Balthasar Brun -  som visar sig vara en av Norges främsta mästerdetektiver men som nu är för gammal för att själv ge sig ut på spaningsuppdrag.

Henny vill gärna bli Balthasars nya assistent men han är tveksam, han tycker att hon är för liten, han säger att han inte vill ha ett barn som assistent. Under tiden Henny är inne på Balthasars kontor stormar en förtvivlad man in genom dörren. Det är Herr Finken som har blivit av med sin prisvinnande katt Flamma. Flamma måste vara tillbaka senast nästa onsdag då hon har en av huvudrollerna i en stor actionfilm som ska börja spelas in då. Henny får en briljant idé och övertalar Balthasar att hon ska få ta sig an Flammas försvinnande och att om hon löser fallet inom en vecka ska få bli hans nya assistent.

Men hur hittar man en försvunnen katt? Kommer Henny lyckas lösa fallet med försvunna Flamma och kommer hon lyckas bevisa för Balthasar Brun att hon är rätt person för jobbet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar