tisdag 21 november 2017

Gudarna vaknar

Författare: Maz Evans

De gamla grekiska gudarna vakar inte längre över Jorden och universum. De har gått i pension och utsett zodiaken, djurkretsen, som förvaltare av det odödliga samhället. Liksom andra inrättade råd och församlingar, så har djurkretsen inte alltid det så lätt att komma överens med varandra. Under ett möte bråkar de över vem som ska leverera den återkommande medicinen till “fånge 42” på jorden. Jungfrun som är den yngsta stjärnkonstellationen med sina 1964 år anmäler sig frivilligt men ratas på grund av sin unga ålder av de övriga medlemmarna.

När stjärnkonstellationen Jungfrun kraschlandar i ladugården på Elliot och hans mammas gård vet Elliot inte vad han ska tro. Han vägrar i alla fall att tro på att flickan med silverfärgat hår är en stjärnkonstellation och förmodar att flickan fått en hjärnskakning. Sakta men säkert upptäcker Elliot att så inte är fallet och på grund av Elliots nyfikenhet och Jungfruns klumpighet är de snart indragna i en kamp på liv och död som bara de forna gudarna kan hjälpa till med att avvärja.

Elliot som själv har stora problem både i skolan, med sin mamma som uppvisar tecken på demenssjukdom, samt med räkningar som läggs på hög, ser han snart att ett samarbete med gudar kanske möjligtvis kan lösa hans problem. Tyvärr går det inte riktigt som varken Jungfrun eller Elliot har tänkt sig och snart står hela mänsklighetens överlevnad på spel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar