tisdag 21 november 2017

Mysteriet på örnklippan

Författare: Kristina Ohlsson

Bonnie och Charles har rymt hemifrån. De är styvsyskon och har bott ihop ett halvår sedan Charles pappa och Bonnies mamma gifte sig. Allting har gått bra fram tills nu. Deras föräldrar har bestämt att de efter sommarlovet ska flytta till London. Bonnie och Charles vägrar, de vill stanna kvar i sin hemstad i sin gamla skola, med alla sina vänner. Så nu har de rymt hemifrån.

De rymmer till Bonnies mormor Vivian som bor i Skuggviken, i ett stort gammalt hus på Örnklippan. När de kommer fram till Skuggviken så dröjer det inte länge förrän de upptäcker att inte allt verkar stå rätt till i byn. En liten pojke är försvunnen, och det viskas om att det tydligen inte är första gången ett barn har försvunnit.

Mormor Vivian blir förvånad över att se dem, men de får löfte om att få stanna i alla fall en vecka. Hos Vivian bor också Alba och Douglas som tar hand om hushållet och trädgården, Paul som är ridlärare samt hunden Vinnie, som Bonnie och Charles snabbt blir goda vänner med. En vecka ska de få stanna, i Vivians stora hus som ligger precis vid den gamla avstängda fyren. Fyren har inte varit igång på många år och Vivian förbjuder dem att gå nära den, dels eftersom den är i dåligt skick och dels för att den ligger otillgängligt ute på örnklippan där berget stupar brant ner i havet. En natt när Bonnie är ute med Vinnie springer han ända fram till fyren. Det är som om hunden vill visa Bonnie någonting. Fyren är igång. Den lyser.

Hur kan fyren lysa när mormor Vivian har sagt att den inte varit igång på över hundra år? Har fyren något att göra med den lilla pojkens försvinnande? Vem i Skuggviken kan de lita på?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar