tisdag 21 november 2017

Korpmåne

Författare: Therese Henriksson

Någonting händer i Sagas liv. Nya grannar flyttar in. Det är den mystiska Seth med kolsvart hår hängandes ner i ansiktet, ring i underläppen, svartsminkade ögon, hans mamma Isla och den stora varghunden Varga.

Saga och Seth är jämnåriga och lär sakta känna varandra. De dras till varandra på ett sätt ingen av dem kan sätta ord på. Saga som efter sin pappas plötsliga död mer och mer slutit sig inom sig själv vågar nu försiktigt öppna upp och tillåta sig själv att sakta börja känna glädje igen.

Seth i sin tur har flyttat runt en hel del innan han och hans mamma nu hamnat i det lilla norrbottniska samhället Ytterstbyn, i en skruttig stuga mitt i skogen. Han är van vid att vara annorlunda, och han har musiken som sin livlina. Seth och Isla har flyttat runt för att de flyr från något, en mörk förbannelse som gått i arv i deras familj i många hundra år. Ska de äntligen ha lyckats gömma sig eller är det bara en kort frist de lyckats få?

Samtidigt som Isla och Seth känner sig allt mer hemma i skogen så börjar Saga undra över vilka de egentligen är. Var och varför försvinner Seth och hans mamma några dagar varje månad? Vad är det egentligen för hemlighet som de döljer?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar