onsdag 17 januari 2018

Stad av skuggor

Författare: Cassandra Clare


Clary Fray är en helt vanlig tjej. Tror hon. Tills hon en dag råkar se tre personer döda en kille i en skrubb på nattklubben Pandemonium i New Yorks undergroundvärld. Det konstiga är att killens kropp förändras strax efter mordet för att sedan helt gå upp i rök, och att hennes bästa vän Simon när han kommer in i städskrubben, inte ens ser någon av de andra personerna. Bara Clary ser dem.

De är skuggjägare, människor med viss del änglablod i sig, och de lever som några slags mänsklighetens försvarare ständigt på jakt efter demoner att döda. Demoner som av olika anledningar tagit sig in i den mänskliga världen. Clary har svårt att släppa det som hände, och när hennes mamma kort efteråt mystiskt försvinner och Jace, en av skuggjägarna, räddar henne från en demonattack inser hon att hon redan är mer inblandad än vad hon någonsin hade kunnat tro. Clary upptäcker sakta men säkert att hon är någon helt annan än den hon växt upp i tro att vara. Hon upptäcker också att den verklighet hon tog för given inte alltid är vad den ser ut.

För att rädda sin mamma och för att på allvar kunna förstå vem hon verkligen är, måste Clary möta sitt förflutna och handlöst kasta sig ut i en verklighet kantad av demoner, runmagi, förtrollningar och urgamla skrifter. Änglar, demoner, varulvar, vampyrer, besvärjare och älvor, häftiga slagsmål, identitetssökande, vänskap och olycklig kärlek. The Mortal Instruments innehåller allt. Men kanske innehåller serien framförallt kampen mellan det goda och det onda, och om man alltid kan veta vad som är vad?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar