onsdag 17 januari 2018

Zombie Zack till attack

Författare: Christer Friman

Fabian älskar att spela datorspel. Nu har han och hans kompis Nicklas fastnat i ett zombiespel som de har spelat konstant de senaste veckorna. Det går riktigt bra för dem, Fabian är uppe i level 94 av 100 möjliga, och han har precis lyckats med det nästintill omöjliga - att ta sig in i Zon Z, den förbjudna zonen i spelet. I Zon Z är fienderna tuffare, uppdragen svårare och risken att dö avsevärt högre.

När han för andra gången öppnar dörren till Zon Z sker en explosion i Fabians dator. Han skjuts bort från datorn samtidigt som en blåröd blixt strålar ut från tangentbordet samtidigt som strömmen går. Han föräldrar kommer springande och undrar vad som händer. Fabian vet inte själv. Han tittar ner på sina händer och upptäcker att de lyser med ett lilarosa-aktigt sken.

Det visar sig sedan att Fabian har öppnat en portal mellan vår värld och Zon Z och nu måste han försöka förhindra att zombies tar sig igenom portalen. Vad han snart dock upptäcker är att en zombie redan har tagit sig igenom. Han luktar gamla fotbollsstrumpor och intorkad spya och berättar för Fabian om hotet från zombie-världen. Zack erbjuder Fabian sin hjälp men vem är Zombie Zack egentligen? Och varför vill han hjälpa Fabian? Fabian och Nicklas är strax ofrivilligt indragna i ett äventyr som inte längre endast utspelas på skärmen. De spelar nu med sina egna liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar