onsdag 17 januari 2018

Farlig mark

Författare: Louis Sachar
Tamaya och Marshall går på privatskolan Woodridge Academy och har följe hem varje dag. Trots att de vet att de inte får ta genvägen genom skogen hem, så är det precis vad de gör en dag efter skolan. Det ryktas om att det lever en gammal eremit inne i skogen. Han ska tydligen leva helt ensam och jagar sin mat själv. Han äter allt - till och med människor om de skulle råka gå förbi.

När Tamaya och Marshall är mitt inne i skogen så dyker plötsligt Chad upp. Han är ny på skolan och går i Marshalls klass. Det ryktas om att han har blivit avstängd från tre olika skolor de senaste två åren och han skryter själv vitt och brett över hur många regler han på de tidigare skolorna har brutit mot. Chad väntar på Marshall i skogen för att han ska klå upp honom.

Tamaya tänker inte hon bara reagerar instinktivt och tar upp en näve gyttja från marken som hon kastar i Chads ansikte. I förvirringen som uppstår lyckas Marshall och Tamaya springa därifrån och springer sedan hela vägen hem, ut genom skogen. Handen hon höll gyttjan i pirrar konstigt i handflatan på Tamaya och så fort hon är hemma tvättar hon noggrant av sig den. Kvar blir dock ett lager ljusröda knottror, som en svullnad eller ett eksem. Dagen efter när hon vaknar är det värre, huden har smulats sönder och pirrandet fortsatt. När Tamaya och Marshall kommer till skolan igen upptäcker de att Chad saknas. Finns det kanske ändå någonting läskigt i skogen och vad är det i så fall? Vad är det som har hänt med Tamayas hand? Och framförallt: vad är det som har hänt med Chad?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar