onsdag 7 februari 2018

InuYasha

Författare & tecknare: Rumiko Takahashi


Inu Yasha betyder hunddemon på japanska och hunddemonen är en av huvudpersonerna i den här mangan. Den andra huvudpersonen är Kagome, en högstadietjej som bor i ett gammalt shinto-tempel tillsammans med sin morfar, mamma och lillebror. De har ett heligt träd på tomten, och en helig brunn, och allt runtomkring dem har en historia bakom sig. Morfar älskar att berätta alla dessa historier men Kagome är inte vidare intresserad.  

En dag tror lillebror att deras katt har hoppat ner i brunnen men när Kagome klättrar ner för att fånga upp den blir hon attackerad av en ondskefull demon. Demonen drar ner henne i brunnen men hon lyckas med nöd och näppe undkomma den. När hon klättrar upp ur brunnen igen har hon färdats till det medeltida Japan. Hon blir tillfångatagen av bybor som tycker att hon är konstigt klädd, och helt plötsligt dyker den ondskefulla demonen upp igen. Den tror att Kagome gömmer en juvel - shikonjuvelen, som ger alla demoner ofattbara krafter, och demonen försöker slita henne i stycken för att få tag i den.

Kagome ser en mysko kille som ser ut som en hund, Inuyasha, fastsatt med en pil vid ett träd, och trots bybornas protester ser hon ingen annan utväg än att lossa förseglingen för Inuyasha för att rädda sig och byborna från demonen. Vad hon dock inte vet är att Inuyasha också är en demon, en halvdemon, och att han också är ute efter shikonjuvelen. Ska Kagome klara av att få pli på Inuyasha och kommer hon någonsin kunna hitta tillbaka hem till sin egen tid?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar