onsdag 7 februari 2018

Kurt och fisken

Författare: Erlend Loe
Kurt jobbar som truckförare. Han har en gul truck, den gulaste och finaste trucken i hela staden. Han har en fin familj, fru Anne-Lise och barnen Helena, Lill-Kurt och Bud. Han har ett bra jobb hos Gunnar, i hamnen, där han kör truck varje dag och lastar lådor som kommer från de stora fartygen.

En dag när han går rundan runt hamnen för att inspektera innan han ska hem för dagen så ser han att det ligger någonting stort på kajen. Någonting JÄTTESTORT. Det är en fisk. Det är inte vilken fisk som helst, det är den största fisken Kurt någonsin har sett. Kurt berättar för Gunnar om vad han har hittat och Gunnar vill inte gärna att den ska ligga kvar och vara i vägen på kajen så Kurt får ta med sig fisken hem.

Väl hemma visar Kurt sitt fynd för familjen och sen blir det blir fisk och potatis till kvällsmat. Alla tycker att fisken är jättegod. Familjen inser att de nu har mat för flera månader framåt och bestämmer sig för att således packa trucken med allt som kan tänkas behövas, lasta upp fisken där fram och ungarna på taket och sen fara i väg. Iväg far de, och vilket äventyr det blir!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar