fredag 13 mars 2015

Droppstensgrottans hemlighet

Författare: Åsa Ohnell

Klara åker till Grekland på semester med sin familj. På grund av dubbelbokning och hotellstrul hamnar familjen på ett mycket lyxigare hotell än de hade bokat från början.

Först tycker Klara att det känns lite ensamt och trist på hotellet. Hennes föräldrar vill bara vila och läsa och storasyster Malin vill sitta i baren och prata med den snygga barkillen, Mikos. Men så dyker Klaras bästa kompis, Bella, oväntat upp på samma hotell. Hon skulle egentligen vara i Frankrike med sina föräldrar men deras planer blev ändrade och de åkte till Grekland istället. Tjejerna är så klart överlyckliga över att få semestra tillsammans.

På hotellet bor också dokusåpakändisen Trixi Silva. Klara och Bella har läst i skvallertidningar om henne, att hon vann en miljon kronor när hon var på TV och att hon köpte smycken för alla pengarna. Uppenbarligen har hon alla de smyckena med sig på semestern för hon är helt nedtyngd av guldkedjor och diamanter av olika slag.

Trixi är extremt otrevlig och behandlar alla i sin omgivning som betjänter. Hon skickar upp Klara och Bella till sitt rum för att lämna några smycken. Hade hon inte gjort det hade tjejerna inte vetat att hon förvarar sina smycken helt öppet på rummet och de hade inte heller riskerat att bli anklagade när dessa smycken plötsligt blir stulna. Nu måste tjejerna försöka hitta den verkliga tjuven för att rentvå sina egna namn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar