torsdag 19 mars 2015

Jag ger dig solen

Författare: Jandy Nelson

Noah och Jude är tvillingar, bästa vänner och oskiljaktiga. De har en gemensam tankevärld, förstår varandra utan ord och vet allt om varandra. Ändå är de varandras totala motsatser. Jude är utåtriktad och äventyrlig. Hon älskar att surfa i de högsta vågorna och hoppa från de högsta klipporna. Noah är tystlåten och försiktig. Han vill helst uppleva världen genom sitt skissblock. Högsta drömmen är att komma in på konstskola och slippa ifrån alla surfidioter som tycker att han är ett ufo som förtjänar att få stryk så ofta som möjligt.

Tvillingarna är 13 år när något förändras. Jude umgås med massor av människor, hon hänger med de äldre surfkillarna på stranden och Noah ser mindre och mindre av henne. Han har inga vänner, umgås bara med sig själv. Tills en dag Brian dyker upp. Brian som får Noahs kropp att vibrera. Noah och Brian blir vänner och Noah önskar, hoppas, känner att de kan bli mer. Men alla andra vill också vara med Brian och så händer det som inte får hända. Det som krossar Noahs hela värld.

Tre år senare går Jude på konstskola. Noah vägrar prata med henne. Någonting har hänt som han aldrig kan förlåta henne. Hon kämpar för att överleva, komma vidare och försöka få sin tvillingbror tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar