måndag 30 mars 2015

Spegeln - En skräcksaga

Författare: Kelly Barnhill

I hela sitt liv har Jack varit mer eller mindre osynlig. Folk har inte lagt märke till honom, inte ens hans egen familj. Hans föräldrar har ofta betett sig som om de bara har en son, Jacks storebror Baxter. De har satt upp massor av fotografier av Baxter, men inte ett enda av Jack. Så vitt han vet existerar det inga foton av honom. Ibland när han var yngre ritade han en liten pojke, som skulle föreställa honom själv, som han klippte ut och tejpade på familjebilderna.

När Jacks föräldrar ska skiljas skickas han till sin morbror och moster i den lilla staden Hazelwood i Iowa, långt från hans hem i San Fransisco. Där slängs han in i ett magiskt äventyr fullt av mardrömslika situationer. Han bor i ett hus som verkar levande tillsammans med två gigantiska katter och en papegoja som tycks vilja honom illa från första stund. Det finns platser i staden som man inte får gå till, för där kan barn försvinna. Och när barnen försvinner bleknar minnet av dem, tills deras föräldrar inte längre kommer ihåg att de har haft några barn. Hela byn verkar vara besatt och där finns både magisk och mänsklig ondska.

Men Jack får också vänner för första gången i sitt liv och ju mer han lär sig om byn och dess historia desto mer förstår han att han själv har en viktig del i dess öde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar